Crashen

Door YaaD op dinsdag 20 september 2011 12:08 - Reacties (23)
Categorie: -, Views: 4.747

Crashen, een definitie die IT'ers ongetwijfeld bekend in de oren klinkt. Denk aan het crashen van een PC bijvoorbeeld.

Wikipedia zegt het volgende over crashen

Toch is de crash die ik bedoel niet genoemd op Wikipedia. Gelukkig bestaan er meerdere pagina's waar je genoeg informatie vandaan kunt halen. Mijn crash gaat dan ook over het volgende onderwerp.

Juist, ik ga een crashdieet volgen. Dat heeft niks te maken met tech, zoals hier op Tweakers vaak gedacht wordt, maar ik heb geen voorwaarden kunnen vinden waaraan een Tweakers blog moet voldoen. Volgens mij zijn die er ook niet :P

Dit wordt mijn eerste blog post en ik zal proberen om deze eens per week te vullen met mijn ervaringen van het crash dieet.

Allereerst een sidenote voor ik verder ga met mijn ervaringen: Ik weet dat het niet de juiste manier van afvallen is, ik weet dat het niet goed voor je is en ik in het jojo effect terecht kan komen. Ik heb diverse andere manieren geprobeerd, alleen heb ik nooit het juiste resultaat mogen bereiken. Ook ben ik het waarderen van eten uit het oog verloren waardoor ik teveel en te ongezond heb gegeten. Door stukken minder te gaan eten, zie ik weer de waarde in van eten en leer ik het waarderen.

Wie ben ik?

Goed, iets over mezelf. Ik ben Roy, 24 jaar en weeg 122 kilo. Dat is voor mijn lengte, 1 meter 87 en volgens de dokter te zwaar. Als ik uit ga van je lengte - 1 meter dan zou ik 35 kilo te zwaar zijn. Dat zou best kunnen kloppen denk ik zelf :)
35 kilo is niet mijn einddoel. Dat zou inhouden dat ik 87 kilo zou wegen en naar mijn idee is dat wat te weinig. Het einddoel is om onder de 100 kilo te komen. Dat is 22 kilo. Als ik dat haal zou ik al erg blij zijn. Waarom ik dit alles doe? Omdat ik het zat ben om 22 zakken suiker van 1 kilo overal mee naar toe te nemen. Het is niet dat ik echt ontevreden ben over mijzelf, alleen wil ik ook wel eens weten hoe ik er uit kan zien als ik 22 kilo kwijt ben. Ik heb een baan in de ICT en dus weinig fysieke arbeid. Hierdoor is hopelijk het dieet een beetje vol te houden.


Ter vergelijking, hieronder één pond vet. Daarvan bezit ik er op dit moment 48 van :S Om van te walgen zou je haast zeggen..Waarom dit blog?

Blogs zijn naar mijn idee in het leven geroepen om mensen van zich af te laten schrijven. Dat is ook precies de bedoeling hiervan. Op deze manier probeer ik de voor mij zware tijd te verwerken en kan ik later terugblikken op deze prestatie. Ik hoop op positieve reacties van iedereen die reageert, maar ik kan begrijpen dat je de manier van afvallen niet goedkeurt. Daar heb ik vanzelfsprekend alle begrip voor. Mocht een reactie toch echt uit de klauwen lopen, dan zal ik deze verwijderen. Maar hopelijk is dat niet nodig :)


Waar ging het mis?

Ik zwem 3 keer per week en eet naar mijn idee te ongezond. Doordeweeks eet ik wel aardig goed en met regelmaat. In het weekend gaat het echt finaal mis. Ik eet dan alles wat los en vast zit. Dat komt puur omdat ik regelmaat mis. Hierdoor ben ik stukken zwaarder geworden.
Ook speelt mee dat ik van 6 keer in de week fitness naar niks ben gegaan. Ik ben van baan gewisseld en hierdoor al gauw 12 uur per dag van huis. Motivatie vinden om dan nog te gaan sporten is er niet. Hopelijk verandert dit ook als ik een mooi gewicht heb bereikt

Wat is een crash dieet?

Een crash dieet is niks anders dan de naam al doet vermoeden. Je stopt in feite met eten en drinkt drie keer per dag een protëine shake waar de nodige eiwitten in zitten. De totale hoeveelheid van de shakes verdeelt over een dag is ongeveer 500kcal. Ter vergelijking; een man heeft gemiddeld 2500kcal per dag nodig. Dat is dus een verschil van 2000 per dag.
Daar zit ook gelijk het knelpunt. Een dergelijk dieet hou je simpelweg niet langer uit dan 2 weken. Je lichaam draait op een laag pitje en gebruikt vetreserves om je lichaam up and running te houden. Dat kost energie, heel veel energie. Over 2 weken genomen neem ik dus 28000kcal te weinig in. Theoretisch gezien, zou het lichaam de tekorten aan gaan vullen met lichaamsvetten. 1 kilo lichaamsvet bestaat uit 9000kcal, dat wil dus zeggen dat ik in die 2 weken tijd 3 kilo lichaamsvet kan verliezen.

In de praktijk zijn resultaten geboekt van 4 kilo per week. Dat is ook wat ik hoop te bereiken.Dat zou een totaal opleveren van 8 kilo per week als ik geluk heb.

Aanpak na het verliezen van het streefgewicht.

Na die 2 weken zal ik een week weer “normaal” gaan eten. Dat wil dus zeggen dat ik in die week een ander eetpatroon ga aannemen dan ik hiervoor ooit heb gedaan. Ik zie een dieet dus ook niet als een manier om gewicht te verliezen, maar als een manier om mijzelf een nieuw eetpatroon aan te leren. Maar dan in een nieuw lichaam :).

Ik ga regelmaat aanbrengen, gezonder voedsel kiezen en hopelijk kan ik op die manier weer genieten van lekkere niet vette dingen. Ik ben gek op kip, vis en lekkere groenten. Ik hoop dus ook dat ik na die 2 weken weer echt zin krijg om lekker gezond te eten.

Ik zal na 3 weken dus weer zijn aangekomen. Mijn lichaam zal zich herstellen na wat er 2 weken daarvoor is gebeurd. Dat is niet erg en daar ben ik op voorbereid. Verwachting zal zijn dat ik 1 tot 2 kilo zal aankomen. Mochten de resultaten na die week tegenvallen, dan zal ik de periode van crashen verlengen en kijken wat het effect daarvan is.
Zodra ik mijn streefgewicht heb bereikt, hoop ik dat ik toch fatsoenlijk en gezond kan eten, lekker kan sporten en mij gewoon stukken actiever voel. 22 kilo minder aan mijn lichaam zal hier zeker aan bijdragen.

Mocht je na aanleiding van dit blog vragen hebben en of opmerkingen, plaats dan een berichtje of stuur een DM of mail. Ik probeer zo spoedig mogelijk te reageren
Vervolg op deze blog volgt in het weekend .

Volgende: Waarom ik een Synology  DS2411+ NAS wil kopen 09-'11 Waarom ik een Synology DS2411+ NAS wil kopen

Reacties


Door Tweakers user Tanksenior, dinsdag 20 september 2011 12:24

Heb niet veel aan te merken ;) veel succes met je dieet!

Door Tweakers user Jejking, dinsdag 20 september 2011 12:27

Ik vind het heel sprekend, je beschrijving van 22 zakken suiker constant op sleeptouw nemen. Goed verwoord. Little steps to victory moet je maar denken, weet waar je het voor doet!

Maak er maar 22 kilo aan spieren van, succes man en houd ons op de hoogte! En vergeet ook niet professioneel advies in te winnen ;)

Door Tweakers user YaaD, dinsdag 20 september 2011 12:29

Dank jullie beiden. De reacties waar ik op had gehoopt in ieder geval. Uiteindelijk streven is wel om weer spieren op te gaan bouwen.

Maar soms is het gewoon nodig om eerst iets af te breken voor je wat kan opbouwen. Dat lijkt in mijn geval ook zo. Advies inwinnen zal ik zeker doen!

Door Tweakers user alwinuzz, dinsdag 20 september 2011 12:33

Je blijft toch wel zwemmen tijdens je dieet? Anders gaat je lichaam gewoon in slaapstand...

Succes :)

Door Tweakers user Kerberos84, dinsdag 20 september 2011 12:39

22kg suiker klinkt nog steeds beter dan 22kg vet...

http://1.bp.blogspot.com/...bs/s320/5lb-mpf-large.jpg
Dat is slechts 2.2kg vet, dus dit x10 is wat je nu meedraagt. Ga ervoor je kan echt wel veel vermageren als je wilt, dus DOEN, en niet opgeven mocht t crashen niet lukken...

Mss veel vrijen? Dat verbrandt ook superveel :p

Door Tweakers user YaaD, dinsdag 20 september 2011 12:42

Kerberos84 schreef op dinsdag 20 september 2011 @ 12:39:
22kg suiker klinkt nog steeds beter dan 22kg vet...

http://1.bp.blogspot.com/...bs/s320/5lb-mpf-large.jpg
Dat is slechts 2.2kg vet, dus dit x10 is wat je nu meedraagt. Ga ervoor je kan echt wel veel vermageren als je wilt, dus DOEN, en niet opgeven mocht t crashen niet lukken...

Mss veel vrijen? Dat verbrandt ook superveel :p
Het klinkt inderdaad beter, maar het is ter vergelijking hoeveel vet ik met me meedraag zonder dat dat nodig is. Zo kun je zien hoeveel ik elke dag met me mee sjouw :P

Probeer als mager figuur maar eens 22 zakken suiker vast te houden. Dan heb je een idee :P

Vrijen is inderdaad geen verkeerd idee. Ik zal het eens voorleggen aan de vrouw des huizes :Y)

Door Tweakers user Jape, dinsdag 20 september 2011 12:46

1 kilo lichaamsmassa bevat trouwens geen 9000 kilocalorieen, maar slecht 7700, alle beetjes helpen tenslotte.

Als ik je nog wat tips mag geven: Stop in je nieuwe eten in elk geval voedsel met veel vezels (volkorenbrood ipv witbrood etc) en neem elke dag een schaal yoghurt (zonder toevoegingen). Yoghurt, en dan vooral de calcium die erin zit, zorgt ervoor dat een deel van je vet daarmee opgenomen wordt en met de ontlasting het lichaam verlaat. Elke dag een schaal yoghurt kan tot 3.5 kg vetverlies per jaar betekenen. (bron: eerlijk over eten)

Door Tweakers user YaaD, dinsdag 20 september 2011 12:55

Jape schreef op dinsdag 20 september 2011 @ 12:46:
1 kilo lichaamsmassa bevat trouwens geen 9000 kilocalorieen, maar slecht 7700, alle beetjes helpen tenslotte.

Als ik je nog wat tips mag geven: Stop in je nieuwe eten in elk geval voedsel met veel vezels (volkorenbrood ipv witbrood etc) en neem elke dag een schaal yoghurt (zonder toevoegingen). Yoghurt, en dan vooral de calcium die erin zit, zorgt ervoor dat een deel van je vet daarmee opgenomen wordt en met de ontlasting het lichaam verlaat. Elke dag een schaal yoghurt kan tot 3.5 kg vetverlies per jaar betekenen. (bron: eerlijk over eten)
Bedankt voor je aanmerkingen maar ik heb het echt over 1 kilo lichaamsvet. Massa en vet zijn inderdaad verschillend aan elkaar. Mijn bron is wederom Wikipedia; ik zal citeren:
De energiedichtheid van vet is erg groot (per gram 38 kJ oftewel 9 kcal)
Zie ook deze Wiki

Bedankt voor de tips. Ik hoop aan het eind van mijn dieet een afspraak te kunnen maken met een diëtist, die mij dan op weg kan helpen naar een gezonde levensstijl.

Door Tweakers user plofkip, dinsdag 20 september 2011 12:57

Heb ook de welbekende eiwitshakes gebruikt, als ontbijt en lunch vervanger. Was al snel 6 kilo kwijt, maar je hebt helemaal geen energie en puf meer. Op je werk is het helemaal vreselijk.
Nu doe ik juist het tegenovergesteld; vaak eten. 2 boterhammen, tussendoortje (fruitreep ofzo), 2 boterhammen, yoghurt (optimel), 2 boterhammen, soep en dan als ik thuis kom avondeten en iets voor 20.00 uur bakje yoghurt.
Zodoende houd je je verbranding op gang en alles wat je overdag eet verbrandt je makkelijk. Je moet eigenlijk je lunch als hoofdmaaltijd hebben ipv. het avondeten.

Just my 2 cents :)

Door Tweakers user dvdheiden, dinsdag 20 september 2011 12:59

Ik zou je op het hart willen drukken, ga naar je huisarts (betaal je je zorgverzekering tenminste ook niet voor niks), bespreek het met hem/haar en laat je doorverwijzen naar een goede diëtist. Die zal je vertellen dat je jezelf een goed en gezond eetpatroon aan moet leren en dat je met dat patroon kan rekenen op ongeveer een halve kilo per week afvallen, inclusief sporten! Je zult zien dat de kans dan vele malen groter is dat je op gewicht blijft en net zo belangrijk: je valt op een gezonde en prettige manier af (waardoor je ook gemotiveerd blijft)!

[Reactie gewijzigd op dinsdag 20 september 2011 13:03]


Door Tweakers user Snuffel, dinsdag 20 september 2011 13:00

Kijk uit met een crashdieet, je lichaam gaat daar namelijk wel op reageren.
Crashdieet is leuk om kortstondig snel af te vallen, de realiteit is dat je lichaam na het dieet al de voeding die het tot zich krijgt gaat opslaan.
Ergo: je gaat weer aankomen. Dat beschrijf je al, maar met die 2 kilo heb je het echt niet gehad. En om daarna je crashdieet te gaan verlengen maak je het alleen maar erger. Sterker nog: je kan zwaarder worden dan je nu bent!

Kies voor een geleidelijke weg, dat is de natuurlijke manier.
En een tip: neem een dietist(e) in de arm, die kan je alles vertellen over voeding, afvallen e.d.

Door Tweakers user swtimmer, dinsdag 20 september 2011 13:07

In Time magazine had Dr Oz laatst ook wel het een en ander voor mensen met gewicht problemen.

Staar je niet blind op die kcal en ga er maar niet vanuit dat je met stilzit werk 2500kcal verbrand met een ongetraind lichaam. Ik heb van meerdere mensen met mijn lichaamslengte gehoord dat die via testen erachter kwamen dat ze maar 1800kcal verbranden als ze een dag niet zouden sporten (mannen met lengte 1:86).

Anyway, wat tegenwoordig een beetje het idee is dat het veel meer uitmaakt wat je eet dan hoeveel kcal het is. Zo is dezelfde hoeveelheid suiker uit fruit een stuk minder erg dan uit cola. Ook blijkt dat mensen die dezelfde hoeveelheid "junk" aten maar dan in de vorm van noten ipv chips juist afvielen en de mensen die chips aten juist aankwamen.

Wat voor mij erg goed heeft gewerkt is switchen van teveel carbs (rijst, aardappelen, pasta) naar protein en groenten. Vooral bonen doen het bij mij erg goed (vind ik lekker, kan ik veel van eten en vult goed maar geeft in verhouding weinig energie om te verbranden).

Linkje:
http://www.sciencebasedme...t-to-eat-and-supplements/

Door Tweakers user Stouten, dinsdag 20 september 2011 13:21

Succes. Ik zou je graag als tip willen meegeven om te gaan touwtje springen als je een paar kilo kwijt bent al (niet nu gelijk, is te zwaar voor je knieën en enkels). 10 minuten per dag is al genoeg om binnen afzienbare tijd resultaat te boeken. Ideaal dus als je weinig tijd hebt op een dag. In het begin zal het springen je misschien niet zo lekker af gaan, maar ik kan je verzekeren dat als je even doorzet je met 2 tot 3 weken de techniek beter leert beheersen en ook meer resultaat zult gaan boeken.

Aantal mensen in mijn omgeving is hier ook mee begonnen en er is er zelfs een bij die in 1 maand tijd 6 kilo heeft weggesprongen zonder haar eetpatroon te hoeven aanpassen (at al gezond en gevarieerd).

Het vergt misschien wel wat doorzettingsvermogen, zeker omdat het misschien in het begin niet goed wil lukken. Maar ik kan je op een briefje geven dat dat snel verandert.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 20 september 2011 13:24]


Door Tweakers user YaaD, dinsdag 20 september 2011 13:25

Ik ga sowieso even contact opnemen met de dokter. Hopelijk heeft hij een goed advies voor me. De manier van afvallen die ik nu heb gekozen is overigens niet degene die mijn voorkeur heeft. Ik heb veel dingen geprobeerd en zelf ook diverse diëten geprobeerd te maken.

Ik merk dat ik gewoon een stok achter de deur nodig heb, al is het maar om te controleren of het goed gaat. Ook heb ik een constante progressie nodig. Ik verlies mijn concentratie op het dieet als ik te weinig voortgang boek.

Heeft iemand misschien ideeën hoe ik het weekend overleef zonder dat ik echte vreetbuien krijg?

Door Tweakers user Stouten, dinsdag 20 september 2011 13:29

YaaD schreef op dinsdag 20 september 2011 @ 13:25:
Ik merk dat ik gewoon een stok achter de deur nodig heb, al is het maar om te controleren of het goed gaat. Ook heb ik een constante progressie nodig. Ik verlies mijn concentratie op het dieet als ik te weinig voortgang boek.

Heeft iemand misschien ideeën hoe ik het weekend overleef zonder dat ik echte vreetbuien krijg?
Heb je iemand waar mee je samen zou kunnen gaan trainen? En voor het weekend, wat zijn je huidige activiteiten die zoal in een weekend uitvoert?

Door Tweakers user veincode, dinsdag 20 september 2011 13:42

Over die vreetbuien, wat voor mij werkt is om:
- uberhaupt geen verkeerd eten in huis te hebben -->#1.

- te overcompenseren met 'gezonder' eten. Aka: iets vaker tussendoor van fruit, een boterham, iets meer eten bij (verantwoord) hoofdgerecht.
- niet teveel rondhangen (juist bij het kijken van een film en vervelen ga ik eten)
- blijven sporten (gek genoeg heb ik juist vreetbuien als ik (zie eerder) me verveel dan als ik me die dag al heb ingespannen)

Ik heb het trouwens niet zozeer gemerkt met afvallen maar met conditie: ook de kleine beetjes helpen. Ik fiets nu dagelijks 10 minuutjes naar het station ipv de auto pakken en ik heb het gevoel dat ik het weldegelijk merk.

Door Tweakers user YaaD, dinsdag 20 september 2011 13:43

Mijn vriendin gaat nu mee zwemmen maar die heeft veel tijd nodig voor haar paard. Verder zou ik wel met vrienden kunnen sporten, maar die sporten vaak anders dan ik bijvoorbeeld. Ik ben van nature groot en hou er mijn eigen manieren op na.

Activiteiten in het weekend zijn bijvoorbeeld film kijken met vrienden, naar de bios en uit eten bijvoorbeeld.

Allemaal dingen waarbij je de kans krijgt om verleid te worden. Dat zijn trouwens ook dingen die ik moeilijk kan opgeven. Dingen doen met vrienden vind ik erg belangrijk omdat ik doordeweeks al zo weinig tijd heb.

Vooral tijdens het film kijken is een lekkere snack zo gepakt natuurlijk. Zelfde geldt voor de bios. Dan is mijn wilskracht niet groot genoeg.

Het zijn echt vreetbuien waar ik last van heb. Ik drink nooit frisdrank, maar heb gewoon zin in lekker eten merk ik. Dat komt omdat ik doordeweeks mezelf probeer in te houden door dingen te eten die ik niet lekkerder vind dan in het weekend. Dat maakt het me echt moeilijk.

@veincode; jij beschrijf precies hetgeen waar ik last van heb. Als ik netjes heb gesport, eet ik ook netjes. Dat komt puur omdat ik het dan "zonde" vind om het sporten teniet te doen met slecht eten. Het is dus wel de sleutel tot een gezonder lichaam. De motivatie voor het sporten is voor mij alleen moeilijk. Zoals ik al aangaf; ik ben 12 uur per dag van huis en dan is het makkelijk om te blijven zitten.

Fietsen naar het station ga ik zeker doen, dat is natuurlijk al een goed begin. Mja film kijken is één van de dingen die voor mij nog vermaak zijn. Dat is ook erg moeilijk om dat niet meer te doen.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 20 september 2011 13:45]


Door Tweakers user Luuk1983, dinsdag 20 september 2011 13:50

Het is inderdaad veel belangrijker om een goed patroon op te bouwen in combinatie met sporten en je daar ook aan houden. Ja, je hebt gelijk dat je lichaam vet gaat verbranden als je nagenoeg niks eet, maar in feite is het een soort 'survival-modus'. Zodra je weer normaal gaat eten gaat je lichaam als een idioot nieuwe reserves opslaan voor het geval er weer zo'n periode met weinig eten aan gaat komen. Inderdaad: je komt gewoon weer aan.

De diëtiste is ECHT de manier om het te doen om een gezonde manier. Honger hebben is namelijk uit den boze. Mijn vriendin is 12 kilo afgevallen door zich aan de diëtiste te houden. Ze moet dan goed opletten wat ze eet, dingen afwegen en vooral een goede balans tussen vette, koolhydraten en dergelijke. En belangrijker: 5 tot 6 keer per dag iets eten. Maar wel gecontroleerd, gediciplineerd en met duidelijke hoeveelheden.

Je mag zelf gewoon 2 reepjes kinderchocolade bij de thee 's avonds, of 4 blokjes pure chocolade. Je mag best veel lekkere dingen eten, maar met mate. Je hoeft je niet constant in te houden. Maar uiteraard een zak chips bij de film is wat je ook doet, wat voor dieet je ook volgt altijd totaal uit den boze.

Je uithongeren kan er overigens ook voor gaan zorgen dat bijvoorbeeld spiermassa verbrand gaat worden. Dat wil je juist niet. Er is een kans dat je gewicht kwijtraakt, maar dat dit niet direct vet is.

Kan je in je pauze niet buiten een rondje gaan lopen bijvoorbeeld? Dat ben ik gaan doen. Scheelt een hele hoop :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 20 september 2011 13:52]


Door Tweakers user firefly112, dinsdag 20 september 2011 14:22

Ik heb dit zelfde dieet ander half jaar geleden ook gedaan voor anderhalve maand . Ik ben daarmee toen 32 kilo afgevallen. wat ik je wel moet mee geven is dat je er heel slapjes door gaat voelen en soms erg honger zal hebben in het begin. maar als je door zet lukt het je ook.
Wat ik zou aanraden is ondertussen ook 3 keer per week te gaan hardlopen dat helpt een hoop. ik raad je dan aan start 2 run dit is mp3 die je afspeelt waarmee je dan je conditie ombouwt voor het hardlopen werkt echt supper binnen 5 weken liep ik 7.5 km zonder veel moeite.

Door Tweakers user naarden 4ever, dinsdag 20 september 2011 16:08

Een van je jongens op de zaak (autoschade, dus nog vrij intensief werk ook) doet ook een 'cambridge' dieet. Die drinkt ook alleen om 10:00 uur en 15:00 uur een shake op het werk, en 's avonds nog een. werkt als een trein, die had eerst ook een skippybalfiguur, nu is hij best gestroomlijnd. Hij is net 2 maanden bezig en gaat nog een weekje of 2 door. Maar, succes is verzekerd!

Door Tweakers user YaaD, dinsdag 20 september 2011 16:22

Ik merk het wel. Gevarieerde verhalen zeg. In ieder geval ga ik maandag naar de dokter toe om er over te spreken wat de mogelijkheden zijn. Het liefst doe ik het langzaam aan. Dat lijkt mij de meeste veilige manier. Mensen uit mijn directe omgeving zijn er al meerdere keren door in het ziekenhuis beland. Daar zit ik echt niet op te wachten.

Dan maar de langzame manier. Waarschijnlijk kan de een er beter mee omgaan dan de ander.

Vind het wel tof dat er zoveel reacties op mijn blog komen :)

Door Tweakers user Pruimenvlaai, dinsdag 20 september 2011 19:41

Heb je trouwens 'Good calories, bad calories' van Gary Taubes gelezen? Als je bezig bent met je eetpatroon is dat echt een aanrader - hij toont aan de hand van decennia onderzoek dat veel van de huidige ideeën in de voedingswetenschap onjuist zijn, en dat bijvoorbeeld koolhydraten veel slechter zijn dan bijna alle vetten - voor zowel hartziekten als obesitas.

Door Tweakers user Kevin89, donderdag 22 september 2011 09:29

Een crashdieet is geen oplossing! Ja, je zal even snel afvallen, omdat je je lichaam de benodigde voedingsstoffen gewoonweg niet geeft. Je (lichaam) kan een crashdieet nooit volhouden, waardoor je erna weer in je oude patroon zult vallen en het zogenaamde jojo effect zult meemaken.

Ga liever berekenen wat je nodig hebt aan caloriën per dag, en maak op basis daarvan een voedingsschema. Je kan je BMR berekenen met de Harris Benedict formule, voor jou is dit ~2530kcal. Dit is wat je lichaam verbruikt als je absoluut niks doet. Dit moet je nog vermenigvuldigen met een activiteitsfactor. Omdat je zegt weinig te bewegen, ga ik even uit van 1.2, dan kom je uit op 3036kcal. Met dat aantal caloriën behoud je je huidige gewicht.

Mijn advies: ga hier 10-20% onderzitten, en ga regelmatig intensief cardio'en en krachttraining doen! Crashdieet is waanzin!

[Reactie gewijzigd op donderdag 22 september 2011 09:29]


Reageren is niet meer mogelijk